fredag 31. august 2012

Ord for ein trusopplærar

Adian av Lindisfarne.
Biletet er henta frå Wikimedia Commons.
Alle som har jobba med trusopplæring i Den norske kyrkje, og sikkert andre kyrkjesamfunn, har sikkert kjent på frustrasjon over nivået ein ligg på i undervisninga. Det er lågt for å passe til dei som får undervisning, medan mange av oss som jobbar med dette nok skulle ynskje det låg på eit mykje høgare nivå. Både for vår eigen og dei som får undervisning sin del.

Kanskje kan orda frå Adian av Lindisfarne som har minnedag i dag vere til nytte for oss som tenkjer på dette. Orda ytra han som ein kommentar til Corman som hadde hatt ein mislukka misjonstokt i England, og dei gjorde at han umiddelbart vart utnemd til biskop og sendt til England for å jobbe som misjonær.
«Bror, jeg er av den mening at du var for streng mot dine ulærde tilhørere enn du burde ha vært og at du ikke først, i henhold til den apostoliske regel, ga dem den melk av lettere doktrine til de gradvis kunne næres av Guds Ord og bli i stand til større perfeksjon og bli i stand til å praktisere Guds mer sublime rettesnorer»[1]
Eg fremjar med dette forslag om at vi gjer Adian til skytshelgen for trusopplæring i Den norske kyrkje. Les meir om han på katolsk.no eller Wikipedia.

[1] Henta frå biografien på katolsk.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar